Fietsverslagen heden en verleden

Terug naar navigatie fietstochten

Fietstochten in 2018

Vrijdag, 06 april 2018.

Het fietsjaar 2018 is vandaag 6 april 2018 begonnen. .We zijn vorige week dinsdag teruggekeerd uit Spanje ( zie pagina’s voorjaar 2018 ). Na een drukke week om alles weer schoon en het proces thuis op orde te krijgen zijn we nu zover dat ik weer ga fietsen. Dat is erg nodig, daar mijn conditie er in Spanje niet op is vooruit gegaan en ……er een paar kilo is bijgekomen. Die moeten er dus weer snel af. Ik had een mail van Joke gekregen dat we weer op de vrijdag om 10 uur bij Excelsior worden verwacht. Het was weer even wennen om op tijd op de startplek te arriveren, maar het lukte ruim.

We waren dit keer met 11 deelnemers, een grote groep voor de vrijdag.

Joke had min of meer de organisatie van deze dag op zich genomen. Er werd al direct opgemerkt dat het niet te lang moest zijn op deze eerste dag. Joke stelde voor om naar Schoonhoven te rijden, maar daar was direct al een deel van de groep niet mee eens. Dat vond een groot aantal deelnemers veel te lang.  Dus werd voorgesteld om dan maar via Haastrecht naar de Vlisterstee in Vlist te rijden. Ook dat is immers een leuke rit. Zo gezegd, zo gedaan. In het begin ging alles goed, maar een kilometer voor de Vlisterstee keerden er al 5 mensen om. Jammer!! We waren op slechts één km van ons doel en dan toch zo vroeg omkeren….??  Toen we bij de Vlisterstee aankwamen bleek deze wel “open” doch er werd nog geen koffie geschonken. We reden daarom wat verder op de Vlisterdijk naar een volgende gelegenheid. Het was een leuke locatie en de koffie was daar ook uitstekend. Na de koffie reden onze “voorfietsers”  voor mij plotseling richting Bergambacht. Nu de mensen, die voor een kortere rit hadden geopteerd al afgehaakt waren, konden we nu een langere voortzetting kiezen.. Met mij ging het echter boven verwachting goed, al hadden weonderweg toch flink wat tegenwind. De tocht richting Bergambacht ging verder goed, maar we hadden wel wat last van het autoverkeer op deze smalle weg. We zijn niet Bergambacht ingereden, doch zijn bij de splitsing Bergambacht/Stolwijk direct richting Stolwijk gereden. Dit was voor mij een bekende weg . In Stolwijk aangekomen zijn we, nu met het windje in de rug, verder naar Gouda gefietst. Het was een leuke rit, jammer dat er onderweg een aantal afhaakte, Dat was het wel weer en tot de volgende rit.


Vrijdag, 13 april 2018. Vandaag is het vrijdag de dertiende, voor bijgelovige mensen een ongeluksdag, waarin je in je bed hoort te liggen en zeker niets mag doen….. Nu, daar ga ik natuurlijk niet aan beginnen en bovendien ben ik niet bijgelovig. Ik wil vandaag fietsen!!

Ik was vanmorgen wat laat uit bed en daarom moest er even doorgewerkt worden om om 10 uur op de startplek te zijn. Toen ik daar aankwam waren er slechts twee deelnemers, Joke en Jannie al aanwezig. Later kwam er nog slechts één deelnemer, Wytske, bij. Er waren vandaag blijkbaar ook wat andere activiteiten voor onze fietsers. Na enige discussie werd aan de hand van de wind (ZW) de bestemming bepaald op Moordrecht, met koffie drinken bij de bakker in het winkelcentrum. Het was niet erg ver, doch later konden we dan alsnog bepalen of we nog verder wilden fietsen. Zo gezegd, zo gedaan We kozen voor de route door de polder, via de tweede brug bij de Julianasluis, na het passeren van de brug rechtsaf onder de N345 door, richting Moordrecht. De rit verliep vlot. Het was in Moordrecht, aangekomen vanuit  onze richting, even zoeken naar het winkelcentrum alvorens we de koffieplek bij de bakker vonden. De koffie  met het traditionele koekje was zo lekker dat ik de groep nog eens trakteerde op een nieuw rondje koffie met natuurlijk opnieuw dat lekkere koekje!!. We hebben daar voor onze doen lang gezellig zitten kletsen. Toen was het weer tijd om terug naar huis te rijden. Aan de overkant van de bakker zit daar een leuke bloemenzaak en daar wilden onze fietsers nog even rondkijken of er iets leuks te halen was. Ik kocht daar 2 bosjes eikenspruiten. Die moet je in heet water zetten willen ze in bloei komen. We zullen zien of dat mij lukt. Toen ik de winkel in liep om te betalen struikelde ik en ik klapte voorover tegen de voordeur van de winkel. Ik had mijn rechter voet blijkbaar niet hoog genoeg opgetild voor het opstapje. Tijdens de opstap was ik vast bezig geld te pakken….. Tja, dan gebeuren die dingen.

Je weet wel, “even vlug”…. De klap kwam hard aan. De pijn viel wel mee, maar ik voelde dat mijn beide knieën gewond waren en het bloedde flink, want na korte tijd kwam het bloed ook door mijn broekspijpen heen. Ik had echter geen pleisters bij me. Ik wilde daarom snel naar huis om daar de ”schade” te bekijken.

De terugreis ging vlot en ik had weinig last van mijn knieën. Toen we Gouda weer inreden ging ik alleen verder naar huis via de kortste weg. Thuis bleek dat het bloeden inmiddels was gestopt en na het schoonmaken en een paar pleisters was het wachten op herstel. Vervolgens was het uitspoelen van het bloed van de spijkerbroek aan de beurt en toen zat het er voor vandaag weer op. Het was een korte, maar toch een gezellige rit.

De volgende morgen waren de wonden rustig en na een paar nieuwe pleisters kon ik weer verder. Ik hoop dat het voor de volgende fietstocht weer achter de rug is. Tot de volgende rit.

Bergambacht

Stolwijk

Navigatie fietstochten

Moordrecht, een leuk stadje aan de oever van de Hollandsche IJssel

Fietsen april 2018-02 Navigatie fietstochten Navigatie fietstochten Fietsen april 2018-02

Menu april 2018

- Bergambacht 6 april

- Moordrecht 13 april

- Oudewater 19 april (eigen tocht)

- Oudewater 20 april (met de groep)

- geen tocht ivm regen 24 april

- Reeuwijker Hout 27 aprilFietsen april 2018-02