Fietsverslagen heden en verleden

Terug naar navigatie fietstochten april 2018

Fietsoverzicht in jaren van Corona (2020 - 2021)

Fietsen april 2018-01 Navigatie fietstochten Navigatie fietstochten

Periode 2020. In de beginperiode tot mei 2020 zaten wij in Spanje (Albir/Altea) . De Corona pandemie was inmiddels uitgebroken en we zaten toen vast op een camping in Albir/Altea. Ik heb daar weinig gefietst door de Corona maatregels. Het was erg streng daar en we mochten alleen naar buiten om naar de supermarkt, de dokter of apotheek te gaan. De Nederlanders wilden naar huis en waren bang dat ze later niet meer mochten vertrekken. De camping ws daarom al enige tijd geleden bijna leeg gestroomd. Maar wij waren gebleven daar de camping veilig was en we daar helemaal geïsoleerd zaten.  Ik kon daardoor weinig of niet fietsen. Buiten waren de wegen afgesloten en alleen toegankelijk voor de bevoorrading van de nog open  zijnde winkels. Aan het einde van april traden de eerste versoepelingen in en mocht men weer naar buiten, maar wel onder strenge condities.

Toen we weer thuis waen was het in Nederland inmiddels ook heftig geworden met veel besmettingen en volle IC’s  Onze fietsgroep bleef in die periode actief .Veelal werd de groep gesplitst, een nieuwe startplek bij het Station Gouda werd door de dinsdag fietsgroep gekozen. We waren toen erg voorzichtig en de maatregelen waren ook hier streng. Maar in tegenstelling tot Spanje hield men zich hier minder strikt aan. Vooral de jongeren, die wilden feesten zorgden later voor de 2e en 3e pandemie. Een paar weken nadat we thuis waren viel ik ongelukkig op mijn rug. Ik bleek twee fracturen in mijn rug te hebben en had enorm veel pijn. Ter verlichting kreeg ik de pijnstiller Oxicodon. Een verslavende pijnstiller, een soort opium preparaat , Maar toen ik op Internet zag wat de gevolgen van deze pijnstiller zouden kunnen zijn, ben snel ik, in overleg met mijn huisarts, van die pijnstiller afgekomen.. Pas in augustus/ september kon ik weer wat fietsen. Ondertussen was de fietsgroep actief en er waren een paar leden van mijn fietsgroep die contact onderhielden met mij.


Veelal zijn de fietstochten die ik weer mee kon fietsen elders in mijn algemene website verwoord. Maar ik zal hier toch trachten een wat globaal beeld te schetsen van de fietstochten verderop in het jaar.


Door de Corona heeft de fietsgroep zich gespitst,  daar we onderweg niet voldoende afstand dachten te kunnen houden, om te kunnen voldoen aan de Coronaregels. De groep van de dinsdag vertrok toen voortaan van het Huis van de Stad, naast de Stations-ingang aan de Burgemeester van Reenensingel. De Vrijdaggroep startte wel normaal bij Excelsior.  De afstanden werden flink ingekort, maar het was vooral bedoeld om in beweging te blijven. We hebben toen veelal redelijk fietsweer gehad. Maar het is wel een overwegend natte zomer geweest.

Voor de korte verslagen, kijk dus bij de hoofdwebsite.

Door de vele Lockdowns was het hele leven in 2020 feitelijk tot stilstand gekomen. Maar het fietsen bleef zo goed als mogelijk doorgaan.Ook de omringende landen hadden het zelfde probleem. Soms was men daar vaak veel strenger dan bij ons.

Eind 2020 waren er dan eindelijk enkele vaccins, maar door administratief mismanagemant waren wij in Nederland weer de laatsten die met de vaccinatie gingen starten. We waen eerder al de laatsten met de mondkapjes, beschermings middlen, etc. We willen het blijkbaar steeds tot in de puntjes regelen, maar later blijkt dan dat ook dat doel niet wordt bereikt.


Periode 2021. Ondanks de hoop dat we hoopten dat in het voorjaar Corona voorbij zou zijn, bleek dat niet zo. Inmiddels was er een vaccin. Maar de vaccinatie kwam hier in Nederland erg traag op gang.

Het vaccineren gebeurde door de GGD, een dienst die ook centraal de vaccinaties in Nederland altijd regelde. Maar het is een zeer log orgaan en het duurde lang voordat er echt snelheid in kwam. Maar medio 2021 was de meerderheid van Nederland gevaccineerd met een tot twee prikken. Trudy en ik kregen eind mei onze 2e vaccinatie.

Ondertussen waren de fietsgroepen actief. Het alleen vervelend dat alle koffietentjes dicht waren. Maar we namen allemaal koffie van thuis mee in de thermofles. De bestemmingen waren veelal Oudewater, Schoonhoven, Bergambacht, Vlist Bodegraven, Stolwijk en Hitland in Nieuwerkerk. Wel brachten we vaak wat variatie in de route aan.

Medio augustus  werden de versoepeingen weer uitgebreid en gingen onze bekende koffietenten weer open.

Het is nu oktober en aan eind van de maand gaan we volgens plan weer naar Spanje overwinteren.


Deze pagina is nog onder reconstructie

Zie de verslagen uit 2021 van de hoofdwebsite